Βαπτιστικός Σταυρός

Βαπτιστικός Σταυρός

Ο βαπτιστικός σταυρός δεν είναι απλά ένα κόσμημα η στολίδι για έναν ορθόδοξο Χριστιανό αλλά το σημάδι με το οποίο ομολογεί ότι ανήκει στο Χριστό και στη μεγάλη οικογένεια της Βασιλείας Του. Συμβολίζει τη σταύρωση και τη θυσία του Ιησού για να καθαρίσει και να λυτρώσει τον κόσμο από τις αμαρτίες του. Είναι η ευκαιρία για το νεοφώτιστο να βγει από την αμαρτία και να κερδίσει την αιώνια ζωή.

Στην ένωσή του σηματοδοτεί την είσοδο, το καλωσόρισμα στην οικογένεια του Θεού και προς τα έξω στα άκρα του συμβολίζει την έξοδο του χριστιανού για να ζήσει την πίστη του σε όλα τα σημεία της πυξίδας και  του ορίζοντα σύμφωνα με το λόγο του Θεού.

Η σπουδαιότητά του ως σύμβολο της Χριστιανικής θρησκείας αλλά και ως φυλαχτό συναντάται από την πολύ παλιά εποχή  και καθιερώνεται από την 6η Οικουμενική σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως γι’ αυτό και ο τρόπος που έπρεπε ο χριστιανός να τον φοράει ήταν κατάσαρκα , να τον ακολουθεί μέχρι το τέλος της ζωής του και να μην τον αποχωρίζεται ποτέ. Δεν είναι τυχαίο ότι σε περίπτωση καταστροφής του έπρεπε να αφήνεται σε εκκλησία και όχι να πετιέται ή να καταστρέφεται και ο νέος σταυρός που θα φορούσε ο πιστός να είχε διαβαστεί με ανάλογη ευχή μόνο από ιερέα.
Για το λόγο αυτό το μυστήριο της βάφτισης είναι από τα πιο σημαντικά  καθώς το παιδί εισέρχεται στο Χριστιανισμό και δέχεται την ευλογία του Θεού για τη σωτηρία της ψυχής του.
Από τα 5 καθολικά του σύμβολα, ο σταυρός είναι αυτό  που θα ακολουθεί το νεοφώτιστο  καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Το λευκό ένδυμα ως σύμβολο αγνότητας και κάθαρσης από το προπατορικό αμάρτημα θα παραμείνει σε ένα κουτί ως ενθύμιο, το λάδι και το νερό ως σύμβολο του Αγίου Πνεύματος και της κάθαρσης από την αμαρτία αντίστοιχα θα παραμείνουν ως αναμνήσεις του μυστηρίου σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών, όπως επίσης και το φως της  λαμπάδας που σηματοδοτεί την είσοδο του νεαρού χριστιανού από το θάνατο και το σκοτάδι στην εν Χριστώ ζωή. Ο βαπτιστικός σταυρός όμως ως σύμβολο  θυσίας αλλά και  αναγέννησης θα ακολουθεί το παιδί  πάντα, ομολογώντας την ένταξή του στη χριστιανική πίστη  καθώς και τον ισχυρό δεσμό που δημιουργείται με τον ανάδοχο του.


Για το λόγο αυτό ο νονός ή η νονά πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή του. Θα πρέπει να είναι ένα κομμάτι επιλεγμένο έτσι ώστε να δείχνει πάντα το δέσιμο του παιδιού με τη θρησκευτική πίστη αλλά και τη δύναμη της σχέσης με το νονό του.
Το κατάστημά μας διαθέτει μια πλούσια συλλογή από βαπτιστικούς σταυρούς για αγοράκι είτε βαπτιστικούς σταυρούς για κοριτσάκι σε πολυάριθμα σχέδια κλασσικά ή πιο μοντέρνα που ανανεώνονται συνεχώς σε λευκό χρυσό, κίτρινο και ροζ χρυσό 18 και 14 καρατιών σύμφωνα με τις τάσεις και τη μόδα της εποχής και μπορείτε να τους ανακαλύψετε στους παρακάτω συνδέσμους:

Βαπτιστικός Σταυρός Αγοριού   Βαπτιστικός Σταυρός κοριτσιού  

     

Αν θέλετε να συνδυάσετε ιδιαίτερα σχέδια ,ποιότητα και τιμή ανακαλύψτε τους βαπτιστικούς σταυρούς του κοσμηματοπωλείου eforo οι οποίοι θα εντυπωσιάζουν ως κόσμημα αλλά και θα ακολουθούν διαχρονικά το βαφτιστήρι σας για μια ζωή.

HELIX_TAGS